е най-изненадващото явление в киното отвъд Океана през годината -

...
 е най-изненадващото явление в киното отвъд Океана през годината -
Коментари Харесай

Всичко навсякъде наведнъж - силен и оригинален


 е най-изненадващото събитие в киното оттатък Океана през годината - има оценка 8.1 в IMdb, 10 награди, 3 номинации " Готъм " и към този момент се приказва за " Оскар " на Мишел Йео! Филмът е с максимален брой номинации за премиите на Академията тази година - общо 11. 

Историята съчетава научна фантастика, екшън, бойни изкуства и... тематики като обич, семейство и амнистия, а режисира двойката Дан Куан и Даниъл Шайнерт (Swiss Army Man). 

*Внимание - спойлери!



Евелин (Мишел Йео, огромна!) е повехнала и изтощена към 50-те с изящни азиатски черти, която би трябвало дружно със съпруга си Уеймънд (Ки Хи Куан ) да посети офиса на скованата и надменна данъчна инспекторка Диърдре (Джейми Лий Къртис), с цел да показа документи за едвам кретащата фамилна пералня. Същевременно дъщерята на двамата, нежната и свита Джой (Стафни Хсу) се чуди по какъв начин да им заяви, че е лесбийка и да показа обичаната си. На посетители на фамилията е дошъл от Хонконг бащата на Евелин Гон Гон (Джеймз Хонг), деспотичен и вдетинен дъртак в инвалидна количка.

Срещата е злополука, тъй като в Уеймънд се е вселил боец от паралелна галактика, с цел да заяви на Евелин, че тя е от дълго време търсената супергероиня и би трябвало да избави света и всички съставящи го по едно и също време съществуващи действителности от гневен унищожител, който се е побъркал, тъй като живее " по едно и също време на всички места " (виж заглавието) и населява тялото на... Джой! Тъй като и Гон Гон има роля в сюжета, галактическият конфликт се случва в рамките фамилията с на моменти занимателното, на моменти злокобното участвие на Диърдре! Няма да описвам нищо повече!

Силата и оригиналността на кино лентата са в това, че с цел да избави света, Евелин би трябвало да избави личното си семейство от отчуждението, отегчението и напластилото се оскърбление, преминаващо в унищожителен яд. Любовта, съчувствието, вниманието към всяка страст на другия, съпричастността към непознатата болежка и великодушието лекуват и индивида, и общността, и вселената.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР